…og der males stadig…

Vi kan ikke blive ved med at oprette indlæg om, at der males udvendig, men der bliver malet på livet løs og vi er bestemt ikke færdige endnu. Det er som om det blå bliver ved med at trænge igennem. Bedst som vi tror at NU er det fint, så er der blå maling der er trængt igennem næste dag vi kommer 🙂
Det bliver dog nok sådan, at vi må vente til det bliver forår, med at give husets træværk sidste gang. Det har fået hele vejen rundt – både vinduer, døre, udhæng og alt andet træværk, men vejret er ikke helt malervejr mere. Det vigtigste må være, at træet nu er beskyttet.

Helles far kom forbi i sidste weekend og blærede sig lidt med sine maler-evner. Knud måtte også bede ham om at male lidt langsommere, for det dér var da irriterende at se på! 😉 Helles far er uddannet maler og svinger om sig med pensler og maling på den mest blærede måde. Det ser så nemt ud når han gør det – men det ér selvfølgelig også nemt for os når HAN gør det 😉

IMG_5109

IMG_5110

IMG_5111

Når Helles far skal male, så skal han helst høre P4 – så svinger penslen bare der’ u’ a! 😉 Her kom Knuds fars gamle transisterradio rigtig til sin ret 🙂

IMG_5103

Teressen samles igen

Der stod en grim hæk ved teressen da vi overtog huset, den skulle fjernes. Det gjorde John lige med reb og sin Ford i en weekend. Det efterlod dog et gevaldigt kaos af væltede sten og jord, men det ordnede han så også “lige”.

Det er blevet rigtig fint og er nu klar til at få plantet et eller andet. Hvad det bliver ved vi endnu ikke.

Sådan så det ud da hækken var fjernet…
IMG_4867 

IMG_5140

IMG_5145

Plantet hæk

Desværre var der omkring 10 meter hæk ud til vejen der var fuldstændig dødt og da vi fik det fjernet, var der temmelig åbent ind i haven og til huset.

Vi har haft vores problemer med at finde ud af hvad vi så lige skulle plante, for naboerne mente at hækken simpelthen var død af saltsprøjt fra saltbilerne om vinteren, som kører ned og vender for enden af vænget. På planteskolen i Bregninge mente de, at det kunne være jorden er var for leret.

Det er pænest at det er den samme hæk, men vi har alligevel valgt at plante en liguster det sidste stykke vej, da den skulle være mere hårdfør fremfor den Spirea der stod der (det er der så også delte meninger om alt efter hvor vi spørger). Med tiden må vi så skifte det sidste spireahæk ud med liguster, så det bliver pænt og ens hele vejen.

Da der blevet gravet rende til hækken, fik vi at se at jorden et stykke nede var det rene ler, så måske det “bare” er jordforholdene der har dræbt hækken og ikke saltbilerne. Jorden blev i hvert fald blandet op med grus og noget “plantestarter”-jord. Vi håber hækken kan leve der.

IMG_5117 IMG_5122

IMG_5133

IMG_5137

Back to top